FOTO: KAOS U OGULINU, IZLILA SE DOBRA I POPLAVILA DIJELOVE GRADSKOG CENTRA Sve službe na terenu, pripremaju se vreće s pijeskom, traže se volonteri

Kiša u Hrvatskoj i dalje stvara probleme pa je tako najkritičnije u Ogulinu gdje su zatvorene neke prometnice, “plivaju” ulice, a voda u samom gradu ulazi u podrume, javlja Dnevnik.hr.

Od Javne vatrogasne postrojbe u Ogulinu doznaje se kako je zbog obilnih kiša voda na području grada u podizanju, a građani zovu zbog sve više intervencija. Voda ulazi u podrume stambenih i poslovnih objekata u gradu. Također, zatvorene su neke lokalne prometnice.

Na terenu su i timovi HGSS-a koji pomažu sa dva čamca.

Premijer Andrej Plenković te ministri obrane Damir Krstičević, unutarnjih poslova Davor Božinović te zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić putuju prema poplavljenom Ogulinu, javlja N1.

OgPortal javlja da se rijeka Dobra izlila u gradskom središtu na nekoliko mjesta. Najviše je problema iza Frankopanske kule te na kružnom toku prema Bolničkoj ulici i naselju Struga, koje je ostalo bez električne energije. Voda je najviše rasla u noći sa subote na nedjelju. Na mjernoj postaji Gornja Dobra Turkovići u 9 sati izmjerena su 334 cm, što je za 4 centimetra manje nego sat prije.

Read more from the source…

Back to Top